Bánáti bazsarózsa élménytúra

2023. április 22. (szombat), április 23. (vasárnap)

Kellemes tavaszi túra várja az érdeklődőket Hosszúhetény határában a Nagy-mező, Arany-hegy Természetvédelmi Területen, mely országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őrző, 100 hektár kiterjedésű, és védett növények sokaságának élőhelye. A művelt földekkel, kiskertekkel övezett zöld sziget számtalan botanikai ritkaságot őriz, köztük a fokozottan védett bánáti bazsarózsát. A világon már csak hazánkban találkozhatunk a magas eszmei értékű, védett növény életképes populációival. A túrán e különleges növény jelentősebb állományaiban gyönyörködhetnek a résztvevők.

Az élménytúrákat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának munkatársai, a Hosszúhetényi Turista Egyesület (HOTE), valamint a Hosszúhetényi Falusi Turizmus Egyesület képzett szakemberei vezetik.

A túra indulási pontja: Hosszúhetény, Széchenyi utca 12. szám előtti Információs Pont Szombaton és vasárnap is 10.00 – 11.00 – 13.00 és 14.00 órakor indulnak turnusok.

Túra hossza kb. 3,5-5 km, időtartama: 1,5-2 óra

Részvételi díj: ingyenes

Hasznos:

A részvételhez ajánlott az előzetes jelentkezés, mivel egy-egy csoport létszáma maximum 50 fő lehet.

Jelentkezni lehet az info@kezmuhely.hu mail címen, illetve 06302811102 telefonszámon.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrával kapcsolatos további információkról és a falu kulturális eseményeiről tájékozódhat a www.kezmuhely.hu oldalon, illetve a fenti időpontokban a Hosszúhetény, Széchenyi u. 12. és a Fő u.170. szám előtti Információs Pontokon.     

 

   

 

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink