Hetényi KézMűhely

Bemutatkozunk

A hagyományos kézműves foglalkozások, mint fafaragó, fazekas, népművész, iparművész mellett ma már szintén  az érdeklődés középpontjába kerülnek azok a természetközeli szemléletű emberek, akik zöldség-gyümölcs, gyógynövények feldolgozásával, méhészettel, borászattal, tejtermékek készítésével foglalkoznak, mint ahogy mi is.

A Hetényi KézMűhely a hosszúhetényi Önkormányzat támogatásával olyan programokat kíván megvalósítani, melyek célja a kézműves kultúra megismertetése és átörökítése a jövő nemzedék számára.

Termékeink olyan helyi értékeket képviselnek, melyek mögött magas szintű szakmai tapasztalat és tudás áll. Ezt a kincset szeretnénk átadni kézműves foglalkozásainkon, alkotótáborainkban.

Kisgazda születik foglalkoztató napközis tábor - 2021. JÚNIUS 21-TŐL JÚNUS 25-IG

Kisgazda születik...Ahol a hegyek között kis patak csordogál a völgybe,
ahol a nap sugara megcsillan a harmatcseppeken,
ott terem a mosolygó alma, a csengő barack és a szóló szőlő.

De vajon ki gondozza a finom gyümölcsöket? Természetesen a gondos kisgazda.

Gyere el ebbe a csodás környezetbe és legyél te is kisgazda!

Megmutatjuk, hogyan kell magokat ültetni, virágszirmot szárítani, sárgabarackot szüretelni, zöldséget gondozni, fűszerkertet építeni. Mindezt játékosan, érdekes és könnyen megtanulható formában. És hogy a kisgazdák lássanak haszonállatokat is, elmegyünk egy méhészetbe, ahol beöltözhetnek a gyerekek méhészruhába, elmegyünk egy farmra ahol simogatunk nyuszit, láthatunk kacsát, libát, kecskét, bárányt, sőt még kis fürjeket is és persze hatalmas mangalicákat.
Várjuk nagycsoportos óvodások jelentkezését!

Mesetábor - 2021. június 28-től július 2-ig

Időutazás a mesék birodalmába, avagy: indul a nagy kaland

 


Azt beszélik, hogy a Zengő hegy tetején réges-régen egy vár állott. Ennek a várnak a királya bizony nagyon beteg, elesett öregember volt. Az udvari orvosok, kuruzslók hitegették, bizonygatták, hogy csak úgy gyógyulhat meg a beteg, ha iszik az élet vizéből. Ezért a király kihírdette, hogy aki megszerzi és elhozza neki az élet vizét, azt búsásan megjutalmazza….

E régi mesének járunk utána, melyben a király elrejtett titkos recepjét kutatjuk, felelevenítve és átélve régmúlt idők hétpróbáit.

Ajánlataink

Kövessen minket Facebookon!

LEADER pályázat 2020-2021

 

 

Partnereink